16. İMAM HATİPLİLER KURULTAYI MALATYA’DA


ÖNDER İmam Hatipliler Derneği, her yıl düzenlediği İmam Hatipliler Kurultayı’nın 16.’sını gerçekleştiriyor. Bu yıl “ehliyet ve liyakat” vurgusuyla gerçekleştireceğimiz kurultaya Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da teşrif edecek.

Her yıl geleneksel olarak düzenlenen İmam Hatipliler Kurultayında, hem tüm yılı değerlendirme hem de gelecek açısından bir vizyon çizme noktasında önemli konular ele alınarak tartışmalar yapılıyor. Buradan çıkan sonuçlar da imam hatip kimliği, okullardaki eğitim kalitesinin iyileştirilmesi, eksikliklerin giderilmesi ve hangi noktalarda ileriye dönük çalışmalar yapılacağı konusunda ön açıcı oluyor. Ayrıca her yıl düzenli olarak açıklanan yılın şiarı da bu kurultaylarda duyuruluyor.

Ehliyet ve liyakat teması işleniyor

7-8 Eylül 2019 tarihlerinde Malatya’da gerçekleştirilecek 16. İmam Hatipliler Kurultayı’nda, “ehliyet ve liyakat” başlıkları üzerinde durulacak. Açılış ve selamlama konuşmalarının ardından yapılacak birinci oturumda “Eğitim-Ehliyet ve Liyakat” başlıkları masaya yatırılacak. Bu oturumda Bilişim Vadisi Genel Müdürü Ahmet Serdar İbrahimcioğlu, eğitimci-yazar Necla Koytak ve Sabahattin Zaim Üniversitesi Öğretim Görevlisi Dr. Faruk Kanger konuşmacı olacak. İkinci oturum ise “Güven Toplumunun İnşasında Ehliyet ve Liyakat” başlığıyla yapılacak. Burada da Yıldız Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nihat Erdoğmuş, İnönü Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Gökhan Tuncel ve Uludağ Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Adem Apak’ın birer konuşması olacak.

Sonuç bildirgesi açıklanacak

“İmam hatip okulları ve değerlerimiz” başlıklı üçüncü oturumda “Gençlikte Ehliyet ve Liyakat” konusunu Genç ÖNDER Başkanı Resul Çiftçi ve “Değerlerimizin Yaygınlaşmasında Okullarımızın Rolü” konusunu da MEB Din Öğretimi Genel Müdürü Nazif Yılmaz ele alacak. Dördüncü oturum “Derneklerimizde Örnek Uygulamalar” ve beşinci oturum ise “Değerlendirme ve Sonuç Bildirgesi” ile sona erecek.

Kaynak :https://www.onder.org.tr/tr/Haber/16-imam-hatipliler-kurultayi-malatya%e2%80%99da-hbb2f9c

 

Haber tarihi: 05 / 09 / 2019
Haber Okunma: 731
Haber Yorumları: 0







Önceki: 16. İMAM HATİPLİLER KURULTAYINA KATILDIK
Sonraki: 10. GELENEKSEL PİLAV GÜNÜMÜZÜ GERÇEKLEŞTİRDİK




Henüz yorum bulunmamaktadır. İlk yorumu siz yapabilirsiniz.

Ad, Soyad *
E-Mail
Kalan karekter sayısı:
Yorum *
Güvenlik kodunu giriniz:
captcha
*
(* Doldurulması zorunlu alanlar)