16. İMAM HATİPLİLER KURULTAYINA KATILDIK


ÖNDER İmam Hatipliler Derneği’nin, her yıl geleneksel olarak düzenlediği İmam Hatipliler Kurultayı’nın 16.’sı bu yıl 7-8 Eylül 2019 tarihlerinde Malatya’da İnönü Üniversitesi Turgut Özal Kongre ve Kültür Merkezi’nde yapıldı. Bu yıl “ehliyet ve liyakat” vurgusuyla düzenlenen kurultaya Türkiye genelindeki imam hatip camiasından 500 civarında dernek ve 1500 kişi iştirak etti.

İki günlük kurultayın birinci gününde programa; Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi, İlim Yayma Vakfı Başkanvekili Bilal Erdoğan, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, Malatya Valisi Aydın Barış, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, İbn Haldun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Şentürk, Malatya İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, MEB Din Öğretimi Genel Müdürü Nazif Yılmaz, ÖNDER Genel Başkanı Kamber Çal, Yönetim Kurulu üyeleri, il ve ilçe dernek başkanları ve imam hatipliler katıldı.


        Kurultay İstiklal Marşı’nın okunması ve Malatya İl Müftüsü Veysel Işıkdar’ın okuduğu Kur’an-ı Kerim tilaveti ile devam etti. Programa katılan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, İlim Yayma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanvekili Bilal Erdoğan ve Vali Aydın Baruş birer konuşma yaptılar.


      Kurultayın ikinci gününde programa Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Ulaştırma Bakanı Cahit Turan, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, AK Parti Grup Başkanvekili Muhammed Emin Akbaşoğlu, AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Mahir Ünal, Cevdet Yılmaz, Vedat Demiröz, Fatma Betül Sayan Kaya, Bingöl Milletvekili Fevzi Berdibek, İstanbul Milletvekili Halis Dalkılıç, Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci, MEB Din Öğretimi Genel Müdürü Nazif Yılmaz, ÖNDER Genel Başkanı Kamber Çal, Yönetim Kurulu üyeleri, il ve ilçe dernek başkanları katıldı

Programına katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, belediye başkanlığından başbakanlık ve cumhurbaşkanlığına dek üstlendiği tüm görevlerde İmam Hatip neslinin yetişmesine özel önem gösterdiklerini söyledi.

 Kurultayın kapanışında “Değerlendirme ve Sonuç Bildirgesi” açıklandı. 5 maddeden oluşan bildirgede özetle şunlar aktarıldı: ÖNDER mensupları olarak, toplumsal adaletin, ehliyet ve liyakat merkezli bir düzenleme ile teşekkül edeceğine, eğitimde, ticarette, bürokraside ve hayatın her alanında ehliyet ve liyakatin gözetilmesinin; bireyin ihyasına ve toplumun inşasına vesile olacağına inanıyoruz. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da kanaat önderlerimizin, dava öncülerimizin, mezunlarımızın, mensuplarımızın, destekçilerimizin ve halkımızın kendisine olan teveccühüne layık olmak için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. 

Haber tarihi: 11 / 09 / 2019
Haber Okunma: 736
Haber Yorumları: 0







Önceki: ÖĞRENCİLERİMİZ İLE BİRLİKTE ABANT
Sonraki: 16. İMAM HATİPLİLER KURULTAYI MALATYA’DA




Henüz yorum bulunmamaktadır. İlk yorumu siz yapabilirsiniz.

Ad, Soyad *
E-Mail
Kalan karekter sayısı:
Yorum *
Güvenlik kodunu giriniz:
captcha
*
(* Doldurulması zorunlu alanlar)