VEFATININ 94. YILINDA İSKİLİPLİ ATIF HOCA ANILDI


Bolu ÇOR - DER Onursal Başkanı Fikret Kısar’ın organizasyonu ve Önder İmam Hatipliler Derneği katkıları ile 3 Şubat 2020 tarihinde, Önder Öğrenci Yurdundaki söyleşiye, TBMM İçişleri Komisyon Başkanı ve Kahramanmaraş Milletvekili Celaleddin GÜVENÇ, Araştırmacı yazar 20. Dönem Hatay Milletvekili Dr. Mehmet SILAY ile Türkiye Yazarlar Birliği kurucu ve şeref Başkanı D. Mehmet DOĞAN konuşmacı olarak katıldılar.

Ayrıca MSB Tedarik Hizmetleri Genel Müdürü İsmail ALTINTAŞ, 20. dönem Bolu Milletvekili Mustafa YÜNLÜOĞLU, Mengen İlçe Milli Eğitim Müdürü, İlim Yayma Cemiyeti Başkanı, Ensar Vakfı Başkanı ile Bolu MHP İl ve Merkez İlçe başkanı ve birçok misafir de düzenlenen proğrama ilgi gösterdi.

Celaleddin Güvenç yaptığı konuşmada “Birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyduğumuz bugünde Atıf Hoca ilmi, eserleri ve davranışlarıyla önem kazanıyor” dedi.

10 yıllık bir çalışmanın ardından İskilipli Atıf Hoca'nın hayatını kitaplaştıran, Atıf Hoca’yı  hakiki bir vatansever ve Kuvâ-yi Milliyetçisi olarak tanımlayan Dr. Mehmet Sılay, yakın cumhuriyet tarihinin unutturulmaya çalışılan bu zulümlerinin tek tek ortaya çıkarılarak hesaplaşılması gerektiğini,  İstiklal Mahkemelerinin kanına girdiği binlerce mazlumdan biri olan İskilipli Atıf Hocanın yeni nesillerce fazla bilinmediğine  dikkat çekti.

Türkiye Yazarlar Birliği kurucu ve şeref Başkanı D. Mehmet Doğan’da yaptığı konuşmada, Atıf Hocanın ülkemiz için sembol bir isim olduğunu, mezarının bulunup İskilip’e  getirilmesinin önemli olduğunu belirtti.

İdam kararının hukukun temel prensipleri çiğnenerek verildiğini belirten Doğan, “Bu ceza için tek dayanak, onun bir buçuk sene önce yayınlanmış olan ve artık mevcudu bulunmayan “Frenk mukallitliği ve şapka” risalesi idi. Bu kitapçık, Şapka inkılâbını dayatan rejimin sembolizmi güçlü bir cezalandırmasından başka bir şey değildir. Masum ve mazlum bir âlim, tam elli yaşında ipe gönderilmiştir. Böylece din âlimlerinin, din adamlarının ve dindar halkın gözü korkutulmak istenmiştir.” diye konuştu.

 

Haber tarihi: 06 / 02 / 2020
Haber Okunma: 738
Haber Yorumları: 0







Önceki: ALTINDAĞ BELEDİYESİ KIZ ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ'NE ZİYARET
Sonraki: “PEYGAMBERİM ÖNDERİM” EZBERE 40 HADİS OKUMA YARIŞMASI ‘




Henüz yorum bulunmamaktadır. İlk yorumu siz yapabilirsiniz.

Ad, Soyad *
E-Mail
Kalan karekter sayısı:
Yorum *
Güvenlik kodunu giriniz:
captcha
*
(* Doldurulması zorunlu alanlar)