18. İMAM HATİPLİLER KURULTAYI AKSARAY'DA YAPILDI


 

81 il ve 400 ilçe derneğinin katılımıyla Önder İmam Hatipliler Derneği 18’inci İmam Hatipliler Kurultayı bu yıl Aksaray Üniversitesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın iyi dileklerini ilettiği telgrafının okunduğu kurultaya Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ve AK Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş, Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Emre Bilgili, Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı İhsan Selim Baydaş, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Mishab Demircan, Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Fatih Aydın, Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu, Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, Aksaray Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, daire müdürleri, STK başkanları ve 81 ilden gelen imam hatipliler derneği üyeleri katıldı.

Kurultayda konuşma yapan Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, adalet ve merhamet konularının altını çizerek , “Bizi biz yapan değerlerin başında adaletin ve merhametin geldiği hepimizce malumdur. Bu 2 değer birbirini adeta tamamlar. Merhametsiz, adalet olmayacağı gibi adaletsiz merhamette olmaz dedi.

Kurultaya 'Küresel Kaostan Çıkış için Adalet ve Merhamet' adlı konferans konuşmacısı olarak katılan AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş adalet ve merhametin önemini vurguladı. İmam hatip okullarının bugünlere gelmesinde emeği olanlara teşekkür eden Kurtulmuş, imam hatip liselerinin Türkiye'de başarı kazanmış en önemli sosyal-toplumsal projelerden birisi olduğuna işaret etti.

Kurultayın ikinci günü kapanış oturumunda konuşan Diyanet İsleri Başkanı Ali Erbaş, ÖNDER'in 63 yıllık tarihinde çok önemli islere imza attığını belirterek, imam hatip neslinin peygamber varisleri olduğunu kaydetti.

Haber tarihi: 05 / 09 / 2021
Haber Okunma: 237
Haber Yorumları: 0







Önceki: 15 TEMMUZ ŞEHİTLER İMAM HATİP ORTAOKULU’na "eTwinning Kalite Etiketi " ödülü…
Sonraki: TAZİYE (Metin SOYGÜR eşi)




Henüz yorum bulunmamaktadır. İlk yorumu siz yapabilirsiniz.

Ad, Soyad *
E-Mail
Kalan karekter sayısı:
Yorum *
Güvenlik kodunu giriniz:
captcha
*
(* Doldurulması zorunlu alanlar)